Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΑΠΗ ΤΕΛΙΚΑ?



Η λέξη ‘’αγάπη’’ έχει αλλοιωθεί με την πάροδο των χρόνων. Παλιότερα όταν κάποιος έλεγε σε κάποιον ‘’σ’ αγαπώ ‘’ ,το έκανε γιατί νοιαζόταν πραγματικά για τον άνθρωπό του και προσπαθούσε μέσα σε μια τόσο δα λέξη να χωρέσει όλα τα συναισθήματά του. Πλέον στις μέρες μας η αγάπη αλλάζει μορφή με γρήγορους ρυθμούς. Μέσα σε μια σχέση ο καθένας ζητά άλλα πράγματα. Η αγάπη έχει χάσει πλέον το νόημα και την αξία της. Πολλοί είναι αυτοί που λένε ‘’σ’ αγαπώ’’ γιατί δεν έχουν κάτι άλλο να πουν ή γιατί νιώθουν το χρέος να το πουν, χωρίς όμως να το νιώσουν.

Με τον τρόπο αυτό υπάρχουν και τα λιγοστά άτομα που πιστεύουν ότι έχουν τα πάντα και ότι επιτέλους βρήκαν αυτό το ιδανικό που πάντα έψαχναν, χωρίς κάτι τέτοιο να ισχύει τις πιο πολλές φορές. Αρχίζεις και βλέπεις άτομα να νιώθουν μοναξιά και να απογοητεύονται ολοένα και περισσότερο, αφού δεν βρίσκουν αυτό που ζητούν.

Αν με ρωτήσετε, πιστεύω μια φορά στη ζωή σου αγαπάς πραγματικά κάποιον, μια αγάπη που όσο και αν περάσουν τα χρόνια δεν ξεχνάς. Όταν έχεις την ευκαιρία να νιώσεις την αγάπη, γίνεσαι άλλος άνθρωπος. Πετάς συνέχεια σε ένα ροζ συννεφάκι, χαμογελάς χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος και είσαι αφηρημένος όλη την ώρα. Είναι ένα συναίσθημα απερίγραπτο. Ακόμα και τα άτομα που δεν έχουν σχέση, κάποια στιγμή στη ζωή τους αναζητούν άτομα που θα τους αγαπήσουν πραγματικά, χωρίς να θέλουν να τους εκμεταλλευτούν και να τους κοροϊδέψουν. Όπως είχε πει ένας φίλος μου : ‘’ο έρωτας με έρωτα περνάει, αλλά η αγάπη δεν ξεχνιέται ποτέ’’. Όποιος έχει την ευκαιρία να ζήσει την αγάπη στις μέρες μας είναι πολύ τυχερός και δεν πρέπει να θέτει περιορισμούς σε τίποτα, απλά να ζήσει τη κάθε στιγμή όσο πιο έντονα μπορεί.

Πολλοί είναι αυτοί στις μέρες μας που αποφεύγουν να δώσουν αγάπη, γιατί φοβούνται ότι θα προδοθούν, ότι θα μείνουν μόνοι τους ή ότι ανοίχτηκαν σε κάποιον δίχως την ανάλογη ανταπόκριση. Αυτή η αντίληψη πιστεύω είναι αβάσιμη κάποιες φορές. Όλοι έχουμε πληγωθεί πάνω από μια φορά στη ζωή μας. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να βρούμε και ένα άτομο με πραγματικά συναισθήματα, αρκεί να μην το βάζουμε κάτω και να προσπαθούμε μέχρι να γίνουμε πραγματικά ευτυχισμένοι.

Υπάρχουν και από την άλλη πλευρά και τα άτομα που επιζητούν τη δέσμευση. Ο καθένας βέβαια για τους δικούς του λόγους. Σίγουρα όλοι μας θα έχουμε συναντήσει φίλους ή απλά γνωστούς που θέλουν να έχουν σχέση απλά για να είναι με κάποιον. Τις πιο πολλές φορές αυτό γίνεται λόγω ανασφάλειας και χαμηλής αυτοεκτίμησης. Το να μείνεις και για ένα διάστημα μόνος σου δεν θα σε επηρεάσει αρνητικά. Είναι καλό να είσαι και ανεξάρτητος, να στηρίζεσαι στις δικές σου δυνάμεις και μόνο όταν νιώσεις την ανάγκη να δώσεις αγάπη σε κάποιον και να μοιραστείς κάποια συναισθήματα να δεσμευτείς. Ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός, οπότε η συμπεριφορά του καθενός μέσα σε μια σχέση ποικίλει.

Ωστόσο υπάρχουν και εκείνα τα άτομα που όντως έχουν πραγματική ανάγκη να είναι με κάποιον. Όχι απλά για να περνάνε μόνο καλά, αλλά για να δώσουν και να πάρουν. Να νοιώσουν αγάπη, τρυφερότητα, αληθινό ενδιαφέρον, να έχουν έναν άνθρωπο που μπορεί να τους στηρίξει, να τους ακούσει και να τους κάνει ευτυχισμένους.

Η κάθε σχέση έχει όμως και δυσκολίες, αυτό δεν μας εμποδίζει ωστόσο στο να φτιάξουμε μια σχέση σωστή και πάνω απ’ όλα αληθινή. Αναζητείστε το άτομο που θα σας βλέπει ξεχωριστούς, που δεν θα θέλει να σας αλλάξει, που θα είναι σε θέση να δεχτεί και τα θετικά και τα αρνητικά σας και δεν θα χάσετε. Αφεθείτε σε αυτά που νιώθετε και μην φοβάστε να εκφραστείτε. Να είστε ειλικρινής πάνω απ’ όλα με τον εαυτό σας και μην τον κοροϊδεύετε λέγοντάς του ότι δεν αγαπάτε. Κανένας δεν είναι η εξαίρεση στην αγάπη. Για αυτό τον λόγο, αναζητείστε τη σωστή σχέση και αγαπήστε χωρίς να φοβάστε. Μια σχέση χωρίς αληθινά συναισθήματα δεν έχει νόημα να υπάρχει. Αγαπήστε ακόμα και αν πληγωθείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: